Seizoensbehandeling

In Nederland kennen we 4 seizoenen, Herfst, Winter, Lente en de Zomer. Alhoewel vaak gezegd wordt doe maar het hele jaar zomer, heeft ieder seizoen zo zijn charme, en is het bijzonder fijn om met dit ritme van de natuur mee te bewegen.

Doordat we tegenwoordig 24 uur per dag toegang hebben tot licht en warmte, zijn we het natuurlijke gevoel van meebewegen met de seizoenen een beetje kwijt geraakt. Als je naar de natuur kijkt, waarvan wij ook een onderdeel zijn, kun je zelf al een heleboel aflezen.

De seizoens massage bij All About You behandeld de energiebanen en reflexpunten met essentiële oliën die in dat seizoen het hardst moeten werken, en dus wel wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Het is een complete lichaamsmassage waarbij de buik, de voeten, de wervelkolom en de betreffende meridianen behandeld worden met kruiden die passen bij het seizoen en bij wat jouw lichaam nodig heeft.

Om erachter te komen wat jouw lichaam nodig heeft, vindt er aan het begin van de massage een anamnese plaats. Na aanleiding hiervan kiezen we de essentiële oliën die op dat moment bij je passen.


De Herfst:

Als je naar de natuur kijkt zie je dat die zich terugtrekt en naar binnen keert. De dagen worden korter,de blaadjes vallen van de boom. De natuur laat zijn mooiste kleuren zien.

De herfst is een goede tijd voor zelfreflectie. Kijk naar binnen, laat het oude los en rond projecten af. Geniet van de behaalde resultaten, maak ruimte voor rust, en luister naar je innerlijke wijsheid en schat deze op waarde.

De energie van de Longen en van de DIkke Darm zijn dominant in het herfstseizoen. De Longen zijn het enige orgaan met een direct contact met de buitenwereld. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen zoals virussen en bacteriën gemakkelijker het lichaam binnen dringen.

Wanneer je een sterke longenergie hebt zal je ook een goede weerstand hebben, waardoor je beter beschermt bent tegen dit gehoest, genies en gesnotter.

De Dikke darm is verantwoordelijk voor het afvoeren van deze schadelijke stoffen.

Door de long en dikke darm meridianen en organen te versterken leer je tevens op een gezonde manier met verdriet omgaan, en verbeter je je weerstand. De kracht van herfst schuilt in loslaten, moedig zijn, integriteit, leven in lijn met je waarden. Een persoon met een sterk metaal element heeft een goed gevoel van eigenwaarde.

Activiteiten die u zelf kunt doen om je herfst energie van de longen en de dikke darm te versterken:

Reflecteer over je leven en leer uit wat je doet.

Doe ademhalingsoefeningen, Adem diep in in 4 tellen, en adem rustig weer uit in 4 tellen. Voel deze zo diep mogelijk in je buik.

Adem de buitenlucht in

Zorg voor een zuivere gezonde lucht in huis. Ventileer je huis goed. Gebruik eventueel een diffuser met essentiele olien.

Beweeg je hele lichaam voor een goede energie flow (qi gong of Yoga)

Ruim op en gooi dingen weg die niet meer resoneren met het nu

Seizoensmassage

75 min € 60,-