AROMATOUCH MASSAGE

Essentiele oliën zijn natuurlijke bestanddelen die uit planten, zaden, wortels, bloemen en andere delen van planten worden gehaald. Deze bestanddelen hebben een zeer sterke geur en zijn dan ook zeer geconcentreerd. Iedereen heeft wel eens genoten van de geur van vers geplukte lavendel of van een bloeiende roos. Dan heb je dus al eens de geur van etherische olie ervaren.


Vroeger werden essentiele oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun vermeende medicinale en therapeutische krachten. Tegenwoordig laten de wetenschappelijke studies en trends zien dat het meer holistisch is. Een alternatieve zelfzorg in de gezondheidszorg. De voordelen van essentiele olie voor onze gezondheid worden steeds steeds bevestigd. Mensen grijpen dan ook steeds vaker naar een essentiele olie.

Sommige olie wordt verkregen door persing, daarbij is sinaasappel of citroen olie een goed voorbeeld. Deze olie komt voort uit de schil en deze schillen worden geperst en opgevangen, maar de meeste oliën worden verkregen door stoomdestillatie. Stoom word door de verzamelde planten delen geleid. Door deze warmte verdampt de olie en de damp die overblijft bevat dus de olie. Daarna word de stoom afgekoeld, waardoor het gaat condenseren. Door het condenseren blijven er 2 vloeistoffen over, olie en water. Olie lichter is dan water daardoor mengen deze niet en zijn ze goed van elkaar te scheiden.

Pure onversneden etherische olie is doorzichtig en kan variëren van kleur. Van kristal helder tot intens blauw.


WAT DOET ETHERISCHE OLIE?


Etherische olie kan een onderdeel zijn van een pro actieve manier van omgaan met je gezondheid. Maar kan absoluut niet gezien worden als vervanging van de reguliere geneeswijze.
Veel etherische oliën kunnen door hun specifieke werking worden ingezet om het lichaam en de gemoedstoestand te ondersteunen.

Elke olie heeft op het lichaam een andere inwerking en uit werking,


HET GEBRUIK VAN ETHERISCHE OLIE.


Etherische oliën worden vaak toegepast omdat ze de emotionele en fysieke welzijn van de mens zouden bevorderen. Ik werk met etherische oliën van het merk doTERRA. Deze oliën zijn gecertificeerd puur en kunnen op een heel breed vlak worden ingezet. Als enkelvoudige olie maar ook als samengestelde olie.


Etherische oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt:


  • Aromatisch, waarbij de geur via een diffuser in de ruimte wordt verspreid
  • Direct aangebracht op de huid, met of zonder massageolie
  • Inwendig, waarbij de olie wordt ingenomen.


  • Aromatisch gebruik.


Geuren hebben een invloed op ieder zijn lichaam en emoties. Geuren stimuleren de hormonen en beïnvloeden een hoop prosessen in ons lichaam. Aroma therapie is gebaseerd op het prikkelen van voorspelbare reacties van het lichaam en dan specifiek op de zintuigelijke prikkels. Bepaalde etherische oliën die door een diffuser worden gebruikt werken zeer stimulerend terwijl andere juist meer kalmerend en rustgevend werken.


  • Direct op de huid.


Doordat pure etherische oliën een natuurlijke monoculaire samenstelling heeft is deze veilig om direct op de huid te gebruiken en worden ze ook snel opgenomen door de huid. Etherische oliën worden vaak gebruikt bij massage en schoonheidsbehandelingen door hun verzachtende werking op de huid.


  • Inwendig gebruik.


Sommige etherische oliën kunnen ook als voedingssupplement worden gebruikt, maar doe dit alleen als het duidelijk op het etiket vermeld staat, en in overleg met aromatherapeut. Verkeerd gebruik van etherische olien kan het lichaam schade aanbrengen.AROMATOUCH MASSAGE


AromaTouch massage is een zachte massage waarbij gebruik gemaakt word van verschillende olien. Er word tijdens deze massage gewerkt langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contact punten van de rug en voeten.
Het doel van de AromaTouch massage is het lichaam weer in balans brengen. Deze massage is ontwikkeld door Dr. David Hill.

Een ongeëvenaarde ervaring, waarbij je wordt meegenomen in de wereld van geuren gecombineerd met zachte aanraking.


AromaTouch Massage

60 min                  € 52,-